Over Quva

Als investeringsmaatschappij heeft Quva een open holdingstructuur, die toelaat snel te schakelen, directe beslissingslijnen te leggen en samenwerkingen aan te gaan. Omdat het investeringskapitaal 100 procent eigen is, moet Quva geen verantwoording afleggen aan externe aandeelhouders. Dat garandeert maximale bewegingsvrijheid.

Quva is de investeringsmaatschappij van Pascal Vanhalst, die zijn ondernemerskennis opdeed in de TVH-groep die in 1969 opgericht werd door zijn vader Paul Vanhalst, samen met Paul Thermote.

Een stukje (voor)geschiedenis

Waar de handel in heftrucks van TVH in de beginjaren vooral lokaal was, gingen Thermote en Vanhalst de blik steeds meer internationaal vestigen: eerst Europa, daarna ook het Verre Oosten. In de daaropvolgende decennia ontgroeide de onderdelenhandel de pure vorkheftruckhandel en – met de komst van de tweede generatie in het bedrijf – werden wereldwijd overnames gedaan. Ook de verhuur werd steeds meer ontwikkeld.

In 2020 had TVH een geconsolideerde omzet van meer dan 1,7 miljard euro en heeft het meer dan 7000 medewerkers in dienst. Investeringsmaatschappij Quva werd in 2021 opgericht, met dezelfde industriële focus en gedrevenheid die de TVH-oprichters vanaf dag één hadden. Ambitie? Het familiale kapitaal beschermen en verder laten groeien.

1969

Twee schoolvrienden, Paul Thermote en Paul Vanhalst, besluiten samen een bedrijf op te richten dat tweedehands heftrucks opkoopt, herstelt en doorverkoopt.

1969
1989

Thermote & Vanhalst telt dat jaar 96 medewerkers. Tegen het einde van de jaren 90 zijn dat er ruim 400. In 2013, 3800 en begin 2020 maar liefst meer dan 7000.

1989
2004

Verhuis van het TVH-hoofdkwartier: dat bevindt zich niet langer in Gullegem, maar op een nieuwe site in Waregem, als echte eyecatcher langs de snelweg E17.

2004
2019

De focus van de investeerder ligt op industriële bedrijven, gezien de jarenlange, professionele ervaring van de partners in dit domein.

2019
2021

Pascal Vanhalst en de Thermote-familie besluiten elk te focussen op hun oorspronkelijke activiteit: Thermote op onderdelen (met meerderheid van aandelen), Vanhalst op internationale verhuur (onder de naam Mateco).
Naast de verhuuractiviteiten wenst de Vanhalst familie tevens te investeren in andere industriële bedrijven, dit onder de koepel van de familiale holding Quva.

2021

Merkwaarden van Quva

Quva wil als investeerder duurzame aandeelhouderswaarde creëren, op lange termijn en voor generaties lang. Quva kijkt naar de toekomst en daar nog voorbij.

Quva investeert niet alleen kapitaal, maar ook knowhow in ondernemingen. Dat maakt van Quva niet alleen investeerder, maar ook en vooral een echte sparring partner.

Omdat investeerder Quva alleen met eigen kapitaal werkt, kan het rechtstreeks en dus zonder omwegen of co-financiering investeren.

Respect en integriteit zitten in het DNA van Quva. Bijgevolg zoekt de investeringsmaatschappij ondernemingen die deze waarden onderschrijven.

Quva's investeringsfocus

Door ervaring en knowhow focust Quva op een heel specifieke investeringsdoelgroep. Heel concreet gaat de voorkeur uit naar bedrijven die marktleider of toonaangevend zijn in hun branche.

De portefeuille van Quva

Quva bouwde intussen een mooie investeringsportefeuille op, met mature, Europese B2B-bedrijven die niet zelden marktleider zijn.